Ochtend stress

Gepubliceerd op 2 september 2020 om 17:00

De zomervakantie is voorbij, de scholen zijn weer begonnen en in de ochtenden moet er in korte tijd weer van alles gebeuren. Aankleden, tassen inpakken, eten, jas en schoenen aan trekken en nog even snel dit of dat. Er moet niks tegen zitten want dan is de routine verstoord en kom je misschien te laat op school of op je werk.

 

Hoe verloopt dit moment bij jou thuis? Heb jij alles op de rit en verloopt de ochtend relaxed en soepel? Of ervaar je op die momenten vaak druk en stress?

Ik wil je graag inspireren om het ochtendritueel rustiger te laten verlopen.

Je doet er vaak alles aan om maar op tijd te komen en de klok tikt onverstoord verder. Het is goed om te weten dat de klok maar ook je kinderen (die niet willen luisteren) niet de oorzaak zijn van de stress.

De enige die jou stress kan geven dat ben jijzelf!
Voor veel mensen is dit confronterend, want het is veel makkelijker om bij iets of iemand anders de oorzaak neer te leggen.

Wat ik je graag mee wil geven is om na te gaan wat jij als ouder kunt doen om het ochtendritueel rustiger te laten verlopen. Is het altijd haasten omdat je te laat uit je bed gaat? Ben je steeds je kind aan het opjagen, terwijl je weet dat het meer tijd nodig heeft om zijn of haar ontbijt op te eten? Kijk eens waar er (tijd)winst te behalen is.

Wat zou bij jou helpen om de ochtend rustiger te laten verlopen? Zou het handiger zijn wanneer je elke dag een kwartiertje eerder opstaat of de tassen de avond ervoor inpakt?

Wanneer je je dit realiseert en zelf aan de oorzaak-kant gaat staan, kun je het leven zoveel leuker en makkelijker maken! Afhankelijk zijn van anderen of je omgeving hoeft dan niet meer. Je kunt er dan zelf voor kiezen hoe je hier mee omgaat en of je stress wilt ervaren of niet.

 

Accepteer wat er is en kijk uit naar wat je anders kunt doen in zo’n situatie. Ik wens je heel veel succes en rustige ochtenden zonder stress!