Hoe houd ik mijn kinderen bezig?

Gepubliceerd op 1 april 2020 om 17:00

We zitten op dit moment in een zeer ongewone situatie. De kinderen zijn thuis en we moeten als ouder zo mogelijk thuiswerken. Dat laatste met kinderen om je heen is best een uitdaging.

 

Graag geef ik je hierbij een aantal tips zodat jij als ouder aan je werk kan komen maar ook kan genieten van de extra tijd die je nu met je kinderen doorbrengt. Zodat je straks met genoeg energie het “gewone” leven weer kunt voortzetten.

 

Er zijn genoeg leuke, spannende en grappige dingen die je samen kunt doen.

Wil je maandelijks nieuwe blogs ontvangen? Schrijf je hier gratis in en ontvang altijd als eerste mijn nieuwste blog.

Een leuk idee is om een ‘activiteitenpot’ te maken. Je kunt hiervoor een willekeurige pot gebruiken en deze samen versieren met bijvoorbeeld papier, stift, verf, stickers en noem maar op. Zo maken jullie je eigen, unieke pot. Daarbij is dit al een leuke activiteit op zich. Daarna bedenk je samen een aantal activiteiten die jullie kunnen gaan doen. Deze schrijf je op aparte briefjes. Bijvoorbeeld een tent bouwen in huis, een toneelstukje verzinnen om vervolgens uit te voeren voor de overige gezinsleden, een cake bakken of een maaltijd bereiden, voor iemand een tekening of een verhaal maken, een schat (snoepje, speelgoed of paaseitjes) verstoppen in huis en deze zoeken, of gezellig een spelletje spelen. Eigenlijk maakt het niet uit wat jullie bedenken, als je het allebei maar leuk vinden.

 

Maar er zijn ook momenten dat jij moet werken en het even niet uitkomt om samen een activiteit te ondernemen. Of dat je even zelf je rust wilt nemen. Vaak zal je dan net zien dat ze op dat moment even niets zelf kunnen bedenken. Het is daarom handig om nog een pot te maken, met daarin activiteiten die je kind alleen kan doen. Deze activiteiten kun je je kind zelf laten bedenken of er bij helpen.

 

Zorg dat je zelf ook voldoende rust en ontspanning krijgt. Dat maakt je namelijk een nóg betere ouder, opvoeder (en leerkracht).

 

Tot slot, maak er een tijd van om je extra te verbinden met je kind(eren). Ze nog beter te leren kennen en ze iets positiefs mee te geven aan de Corona tijd!