Opvoeden is niet makkelijk!

Gepubliceerd op 7 december 2019 om 14:24

Ik word er echt gek van, keer op keer moet ik voor politieagent spelen. Ik kan er niet meer tegen. Waarom luisteren ze nou niet gewoon? Waarom moet ik constant boos op ze worden?  Ben ik wel een goede ouder? Waarom lukt het andere ouders wel? Dit zijn uitspraken die ik als Kindercoach vaak hoor.

 

Je loopt bijna alleen nog maar te mopperen op je kind, is dit het nou, het ouderschap? 

 

"Ouders lopen vaak tegen dezelfde dingen aan, maar komen er niet openlijk voor uit." Logisch want het voelt als falen.

Continu die strijd in het opvoeden, het gevoel dat je constant boos moet worden, kinderen die niet luisteren, zeker op momenten dat je écht weg moet. Alles moet je 100 keer uitleggen. Het voelt alsof je steeds meer in die negatieve (opvoed)spiraal komt te zitten.

 

Opvoeden is 1 grote uitdaging en laten we eerlijk zijn, het is echt niet makkelijk!

Want bij de geboorte zit geen handleiding van je kind en ook niet voor jou als vader of moeder hoe opvoeden werkt. Het is dan ook heel logisch dat je het als ouder soms gewoon echt even niet meer weet.

 

En dan zijn er ook nog zoveel verschillende opvoedstijlen, door de bomen zie je het bos niet meer. Ik ga je niet vertellen wat dé juiste manier is van opvoeden, want die is er in mijn ogen niet. Elk kind en elke situatie is anders. Opvoeden vereist nogal wat flexibiliteit, want wat vandaag werkt kan morgen ineens niet meer werken. Maar ik kan je wel vertellen dat die flexibiliteit heel belangrijkste is maar ook hoe belangrijk de communicatie is. 

 

En wist je dat we als ouders ook vaak trappen in een aantal valkuilen? Vaker nog dan we denken! Want hoe vaak zeg jij tegen je kind "als je nu niet luistert dan gaan we niet …." of "je luistert nooit" ? Een kind kan hierdoor denken: ‘als je toch zegt dat ik nooit luister, dan luister ik toch ook gewoon niet meer.’

 

Het is belangrijk om je dat te realiseren als je kinderen opvoedt. Want we willen toch allemaal het beste voor ons kind?

 

Op woensdag 1 april en vrijdag 3 april geef ik een GRATIS Online traing waarin ik jou heel graag meer hierover wil vertellen.

Want met een hele kleine makkelijk aanpassing in de communicatie met je kind kan je ervoor zorgen dat je kind wel luistert. Het opvoeden wordt hierdoor makkelijker en dat zorgt voor meer rapport en rust in je gezin.

 

Wil jij leren hoe je het opvoeden makkelijker kan maken?  Meld je dan nu aan voor 1 van mijn gratis online training op 1 of 3 april 2020

Dit wil je niet missen, reserveer nu snel je plekje want VOL=VOL!