BlueMonday, hoe werkt dat nou...

Gepubliceerd op 19 januari 2020 om 00:00

Dit jaar valt BlueMonday op 20 januari. Ook wel de meest deprimerende dag van het jaar.

De dagen zijn nog kort en donker en de zomer is nog heel erg ver weg. Deze derde maandag in januari is niet de meest gezellige dag van het jaar.

 

Natuurlijk schuilt er ook een hoop bijgeloof achter deze BlueMonday. Want ik ben er van overtuigd, dat je zelf de slingers moet ophangen in je leven.

 

Want wist je dat als je in dit soort “dagen” gelooft en je dus je brein een seintje geeft dat je je op deze dag gedeprimeerd moet voelen. Dan zal je brein er alles aan doen om je ook zo te gaan voelen.

 

En dit is nu precies wat er vandaag gebeurd. Er wordt zoveel focus en aandacht aan deze BlueMonday besteed, wat er eerst nog niets was. Dus was je je daar helemaal nog niet bewust van, van je somberheid en neerslachtigheid en dat al je goede voornemens die je had voor 2020, allemaal al weer in het water zijn gevallen.

 

Was je je er dus nog niet bewust van, dan werd je daar nu wel aan herinnerd door de radio-dj, een krantenartikel, reclames op tv en ook je Facebook staat er vol mee. En nu kom ik ook nog eens met een blog ;)

 

"Alles wat je aandacht geeft dat groeit"

 

Dat weten we natuurlijk allemaal allang, dat wat je aandacht geeft juist gaat groeien.

 

En zo zie je dat ook terug bij kinderen. Want wanneer een kind geboren wordt, heeft hij of zij het gevoel dat het alles aankan. Echter gedurende de ontwikkeling komt je kind in aanraking met allerlei beperkte overtuigingen. Dit is niet iets dat je kind zelf bedenkt, maar dit is iets wat een kind mee krijgt. We noemen dit een beperkte overtuiging.

Beperkte overtuigingen zijn over het algemeen makkelijk te herkennen. Ze beginnen meestal met met “ik kan niet....”. Dit zal je dan ook vaak terug zien in de fysiologie.

 

Geef jij je kind mee dat het “altijd stout is” of “Sorry, hij is altijd zo druk”. Dan zal je kind denken: Ben ik altijd druk? Oké, dan ga ik toch ook lekker druk zijn! Je kind gaat er in geloven. En juist dat wat je niet wilt als ouder, dat gebeurd. Je legt er dan op de verkeerde manier de focus op.

 

 

Hoe zou het zijn om op deze deprimerende dag juist de focus eens te verplaatsen en eens terug te kijken naar wat er het afgelopen jaar juist allemaal wel goed gegaan is? Welke nieuwe inzichten je erbij hebt gekregen? Ook van je minder leuke momenten. Wat neem je hier als leermoment van mee naar het nieuwe jaar? Want:

“Mislukking bestaat niet, er is alleen feedback!”

 

Scrol vandaag eens door al je foto’s van het afgelopen jaar en maak er een collage van. Sta stil bij de mooie momenten! Succes verzekerd en een inspiratie boost voor 2020.....met een heerlijk gevoel op deze BlueMonday!

 

Wil je weten hoe je om kunt gaan met deze beperkte overtuigingen hoe je effectief kunt communiceren met je kinderen waardoor je ze geen beperkte overtuigingen oplegt en je kind(eren) kunt laten ontwikkelen met juist de focus op al hun talenten.

Meld je ook direct even aan voor mijn gratis online training “ouders en NLP, goed idee”. 

 

Wat is nou NLP en waarom werkt het zo goed?

Hoeveel invloed heb jij als ouder op een positieve sfeer tussen jou en je kind(eren) en op zijn of haar ontwikkeling? Ook voor je eigen persoonlijke ontwikkeling, kun je NLP toepassen, in je relatie of op je werk.

Zo ervaar je niet alleen in de opvoeding maar ook in je persoonlijke ontwikkeling de voordelen van NLP. Graag vertel ik je daar meer over!

 

Wil jij dit leren?

Meld je nu aan via onderstaande knop voor mijn gratis online training op

Woensdag 1 of vrijdag 3 april om 10.00 of 20.00 uur.

Zie ik je dan?